״היקום כולו הוא כמו נבל המכוון על ידי אמן מחונן.
מיתריו הם הכוחות השונים המרכיבים את היקום כמכלול.
מי שיודע לפרוט עליהם במיומנות ולגרום להם לרטוט, ימשוך מתוכם הרמוניות מופלאות״
~ ג’ון די (המאה ה-16)

הכוכבים נעים במעגלים, אחד בתוך המעגל של השני, ביחסים גאומטריים מושלמים.
תנועתם המשותפת מתהווה בהרמוניה, וככלים בתזמורת מוסיקלית הם יוצרים את ניגונו של היקום. פיתגורס כינה זאת ״ההרמוניה של הספירות״ וראה את היקום כנבל קוסמי עם הכוכבים כמיתריו. לפיו, כל אחד מן הכוכבים משמיע צליל בהתאם למהירות סיבובו, וביחד הם יוצרים סימפוניה שלמה שאיננה נשמעת על-ידי האוזן האנושית, אך חודרת לעומקי הגוף והנפש.

כולנו רוקדים לאותה המוסיקה, כל אחד בשונה מן האחר, אך מעט מאתנו באמת ערים לנוכחות שלה.
זו המוסיקה שמניעה את העולם, שיוצרת את מרקם החיים על כל רבדיו ומקצביו, ורוטטת בכל תא של יישותינו. היא כה מקיפה אותנו וטבעית עבורינו שכמעט ולא ניתן לבודד אותה ולהתבונן בה במודע, כפי שדג לא יכול להפריד את קיומו מהשפעת המים.

בכולנו קיימת היכולת להיות ערים וקשובים לתנועות היקום. שהרי אנו מונעים מהן ומגיבים אליהן, אם נבחין בכך או לא. מידי פעם שהמוסיקה מתגברת אנו מרגישים את הגלים, בהתאם לרגישות של כל אדם, אבל לא תמיד מסוגלים להבין אותם, לחזות אותם או לווסת אותם כראוי.

רובנו נתונים לחסדיה התת-מודעים של המוסיקה, ומתקשים לייצר איתה הלימה הרמונית בחיינו, ונוטים לצאת מסנכרון עם מחזוריה. מהמחזורים הבסיסיים שהשפעתם מובהקת ביותר, של כדור הארץ עם השמש ומחזורי הירח החודשיים, ועד לכל מחזורי הכוכבים אשר יוצרים אין סוף מערכים מורכבים ביחסיהם ההדדיים.

כדי להקשיב למוסיקה של היקום, לא מספיק לדעת את מצב הכוכבים בשמיים, צריך ללמוד להרגיש אותם בבטן ובלב ולזהותם בנימים העדינים של הגוף והנפש.
אין די בתיאורים האסטרולוגיים, כדי להדריך אותנו איך לחוות לעומק את התנועות בחוויה המידית, זו שחיה בנו ברגע זה.

האסטרולוגיה מאפשרת להבין את הדינמיקה הפנימית של הנפש והיקום ולהכיר בקשר ביניהם.
היא מעניקה לנו ידע מהותי על המתרחש עתה ועל מה שעומד להתרחש בעתיד. ידע זה כמובן מהווה יתרון וכוח אדיר בעולם של אי ודאות, בדיוק כפי שחיזוי מזג האוויר הוא יתרון ענק לספינה המפליגה בים. אך ידע זה כשלעצמו אינו מבטיח או מחייב חוויה ישירה ומודעת, אלא רק משמש תשתית עבורה.

הקשבה אמיתית מפעילה את החיבור ומחדשת את הקשר עם גרמי השמיים. דרכה אנו לומדים לכוון את כלינו בהתאם, ובהרמוניה עם הכוכבים להעצים את נגינתנו. בדרך זו מלמד אותנו היקום איך להשתלב בתנועותיו, לנוע עם גליו ולהיפתח לתבונותיו.
ככל שההקשבה נפתחת, תהליך ההשתתפות מתעצם, הרגישות גדלה ואיתה היכולת להבחין בגוונים השונים של ההשפעות. עם נוכחות מודעת זו אנו לומדים לאזן, למקד, להעצים ולהתמיר תנועות אלה בחיינו.

בשבוע הבא אנו נכנסים לעונת ליקויים, ליקוי חמה (2.7) ולאחר מכן ליקוי ירח חלקי (17.7).
ליקויים הם מבין התופעות העצמתיות ביותר באסטרולוגיה. הזדמנות מצוינת להעזר בידע שלה, לעורר את החיישנים הרדומים ולהתכייל לעבר השתתפות מודעת עם התנועה החזקה.

ביום ראשון הקרוב (30.6) אקיים פיילוט למפגש ראשון מסוגו, בו לא רק אסביר על הליקויים והתנועות האסטרולוגית לתקופה, אלא גם אתן כלים שונים לעבודה ישירה איתם ודרכים לנווט בהם בתבונה.

הערב פתוח לכולם ולא מצריך ידע מקדים, מוזמנים בהמוניכם.
(קישור לאירוע יצורף לתגובות)

* בתמונה: אל השמש (אפולו/הליוס) מנגן בנבל הקוסמי.
ציור על כלי חרס מהמאה ה-5 לפנה״ס